Οι Τούρκοι εγείρουν... εδαφικές διεκδικήσεις στη Θράκη


Προκλητικότατες διεκδικήσεις διατυπώθηκαν δημόσια από κυβερνητικά στελέχη της Τουρκίας αλλά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει πως δεν έχει ακούσει τίποτα ενώ θα έπρεπε, το λιγότερο, να προβεί σε διάβημα. Συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Αδριανούπολη το ιφτάρ (γεύμα που προσφέρεται μετά τη δύση του ηλίου κατά την περίοδο του Ραμαζάνι) που οργανώθηκε από τον αυτοαποκαλούμενο σύλλογο «Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης»

Πριν σερβιριστεί το γεύμα προηγήθηκαν ομιλίες από τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ που μεταξύ άλλων είπε για την Ελληνική Θράκη: «Εκεί είναι η πατρίδα των απογόνων των κατακτητών, εκεί τα μέρη είναι δικά μας».

Και οι προκλήσεις βέβαια δεν σταμάτησαν εδώ αλλά συνεχίστηκαν και από τον μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ που μιλώντας στους συγκεντρωμένους ανέφερε «στη Δυτική Θράκης είστε υποχρεωμένοι να διαχωρίσετε αυτούς που αγωνίζονται και αυτούς που δεν αγωνίζονται. Διαφορετικά η Δυτική Θράκη… χάνεται» .

Αξιοπρόσεκτο γεγονός είναι και το ποιοι συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές παραβρέθηκαν: ο υπουργός υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο πρόξενος της γείτονας χώρας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, οι βουλευτές Αδριανούπολης Κεμάλ Ντεγιρμέντερελί και Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο βουλευτής Μπαλίκεσίρ Χαλούκ Αχμέτ Γκιουμούς, ο νομάρχης Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζι-Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ, ο βουλευτής Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρόεδρος του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» Τανέρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Μεχμέτ Εμίν, ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Αχμέτ Κούρτ, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Αχμέτ Αρίφ, άλλοι πρόεδροι συλλόγων και περίπου 1000 άτομα από την Τουρκία.

Προκλητική ήταν και η ομιλία του προέδρου του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου» που μεταξύ άλλων είπε:

«Το μόνο που δεν αλλάζει είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Κοιτώντας βλέπουμε πως με απόφαση δικαστηρίου δεν επιτρέπεται η ίδρυση του Συλλόγου Τουρκάλων Γυναικών Ροδόπης, βλέπουμε στον νόμο των 240 ιμάμηδων μια ορθόδοξη εξουσία να αποκτά την ευθύνη να διορίζει κατά το δοκούν αυτούς που θα διδάξουν την θρησκεία σε μουσουλμάνους στην Δυτική Θράκη, και ακόμη νωρίτερα αυτά που έγιναν στα νηπιαγωγεία, την μεταφορά της ορθόδοξης κουλτούρας στα μυαλά των μικρών μας παιδιών, όλα αυτά είναι πράματα που προσπαθεί να τα κάνει η Ελλάδα, να μας αποξενώσει από τον εαυτό μας. Βλέπουμε όμως πως έστω και στην όχθη του Έβρου, απόψε όλοι οι σύλλογοι των Τούρκων Δυτικής Θράκης Τουρκίας και Ελλάδας συντηρούν ξανά αυτή την παράδοση.

Η παράδοση αυτή αποτελεί την πολιτιστική αντίληψη του τουρκικού έθνους. Μέσα σε αυτήν υπάρχει η εθνική συνείδηση ως τουρκισμός και το Ισλάμ ως πίστη μας, εν ολίγοις δηλαδή ο τουρκικός πολιτισμός».


Γιάννης Κοκκινίδης newpost
hellas-now.com

Πηγή: didymoteicho.net

Και φυσικά ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος ασχολείται με τον Κουκουλόπουλο και ο Αντώνης ο πρωθυπουργεύων με το κεφάλι του... και όλοι μαζί με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση... Πολύ πιο σημαντικά πράγματα μπροστά στην Πατρίδα...