
Χρωστάμε σε όσους πέρασαν, θα 'ρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί.
Ψηλά τη Σημαία. Ακούει κανείς εκεί στην Κύπρο;
Στα γρανάζια της γεωστρατηγικής, των Εθνικών μας θεμάτων και όχι μόνο... ΕΛΛΑΣ. «Πολύ αγαπιέται αυτός ο τόπος με υπομονή και περηφάνεια»
Τον τελευταίο καιρό έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα αμφισβήτησης της ελληνικότητας της Κύπρου εκ των έσω, που δυστυχώς συνδυάζονται με την άμεση αμφισβήτηση της ίδιας της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αλλαγή βιβλίων Ιστορίας στην Κύπρο
ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ (φιλολόγου)
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Παιδείας της Κύπρου, άνευ καμίας συνεννοήσεως με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, προχωρεί σε αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας της Κύπρου, για να καταπολεμηθεί έτσι η έχθρα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου. Θα γίνονται δε και ειδικά σεμινάρια από «ειδικούς» περί της σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου των τελευταίων 50 χρόνων. Θέτουμε κάποια ερωτήματα και ζητάμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη από όλους:
1) Ποιοι θα συγγράψουν τα νέα σχολικά βιβλία Ιστορίας; Μήπως σε αυτούς τους ειδικούς, όπως τους αποκαλούν, θα περιλαμβάνεται και ο γνωστός ανθέλληνας κ. Καζαμίας, που αποκάλεσε ειρηνική επέμβαση την τουρκική εισβολή;
2) Tι θα προσθέσουν και τι θα απαλείψουν από τα βιβλία;
3) Είναι αξιόπιστα τα άτομα που θα μετέχουν στις επιτροπές;
4) Tα παιδιά αγνοούν όχι μόνο την σύγχρονη κυπριακή Ιστορία αλλά και γενικά όλη την ελληνική Ιστορία. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει και αυτό να προβληματίσει όσους ενδιαφέρονται για την Ιστορία. Ας ρωτήσουμε, για παράδειγμα, τα παιδιά πότε εμφανίστηκαν οι Τούρκοι στο ιστορικό προσκήνιο, από ποιους λαούς και με ποιους τρόπους καταλήφθηκε η Κύπρος από τους εκάστοτε κατακτητές της, ποιος ηταν ο Παύλος Μελάς, πότε ενώθηκαν τα Δωδεκάνησα με την Ελλάδα, τι ήταν τα Τάγματα Εργασίας. Οι απαντήσεις θα είναι κωμικοτραγικές.
Είναι αλήθεια ότι τα σχολικά βιβλία της ελληνικής μας Ιστορίας χρειάζονται αναθεώρηση. Προς το καλύτερο, όμως, όχι προς το χειρότερο. Θα μπορούσαν να διδάσκονται τα παιδιά το ήθος των ηρώων της ΕΟΚΑ, τις επιστολές των μελλοθανάτων, τις ηρωικές πράξεις αυτοθυσίας τόσων παλληκαριών που έχυσαν το αίμα τους για ελευθερία και δημοκρατία σε αυτό το νησί. Αναμένουμε με αγωνία να δούμε πώς θα αλλάξει η Ιστορία και από ποιους. Θα είμαστε όλοι σε εγρήγορση.
Η «κατάργηση» του Εθνικού μας Ύμνου
ΠΗΓΗ: "η Σημερινή"
Αυτή η υπόθεση με τη σιωπηρή κατάργηση του Εθνικού μας Ύμνου στους εορτασμούς που διοργανώνουν οι πρέσβεις στην Κύπρο πρέπει να προβληματίσει κάποιον, επιτέλους. Την αρχή έκαναν οι Αμερικανοί στις 14 του μήνα και ακολούθησαν την επόμενη εβδομάδα οι Γάλλοι. Με τη δικαιολογία ότι δεν θέλουν να κακοφανίσουν τους Τουρκοκυπρίους που παραβρίσκονται στις εκδηλώσεις τους, αρνούνται ν' ανακρούσουν τον Εθνικό μας Ύμνο. Η Κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος, με αποτέλεσμα οι ξένοι να θεωρούν πλέον δεδομένο ότι δεχόμαστε ισότητα από πλευράς κρατικής υπόστασης με το ψευδοκράτος. Τα ίδια συνέβησαν και με τους Ελβετούς την περασμένη Πέμπτη. Με τη δική μας ανοχή, σε λίγο οι ξένοι δεν θα δέχονται ούτε τη σημαία μας και έτσι σιγά-σιγά το κράτος θα πάει περίπατο. Καιρός να ξυπνήσουμε ή αν η Κυβέρνηση διαφωνεί, να το πει ανοικτά. Κατάργηση της εθνικής ταυτότητας δεν μπορεί να γίνει ποτέ. Ούτε κατάργηση των εθνικών συμβόλων πριν από τη λύση.
ΣΙΣ
Επίσης,
λίγες μέρες μετά την εκλογή του Χριστόφια, με εισήγησή τους, οι αντιπροσώποι της "Εφορίας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού" του ΑΚΕΛ «έθεσαν θέμα διαγραφής από το επίσημο όνομα της λέξης "Ελληνικών", ζητώντας να μετονομαστεί σε Σχολική Εφορεία Λεμεσού». Ευτυχώς, «η εισήγηση αυτή προκάλεσε την "έκρηξη" των υπολοίπων συναδέλφων τους, εφόρων του ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν επικίνδυνα»
ΠΗΓΗ:Σημερινή, 29/02/2008
Και σε μια άλλη περίπτωση, ο (προερχόμενος από το ΔΗΚΟ) Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ κ. Θέμις Θεμιστοκλέους «διέταξε την υποστολή και την απαγόρευση της Γαλανόλευκης ελληνικής σημαίας μας, από τον έναν εκ των τριών ιστών του ΡΙΚ»
<-
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
->
Τελικά είναι τραγικό να είσαι οπαδός του υποχωρητισμού... Όμως ακόμη τραγικότερο είναι το γεγονός ότι ο νεοραγιαδισμός και ο ωχαδερφισμός αρχίζει να εκκολάπτεται, ή μάλλον να γιγαντώνεται, από τον φόβο μήπως μας μαλώσει ο "νταής". Δηλαδή εκεί που μας χρωστούσαν θα μας πάρουν και το βόδι και το χειρότερο, θα τους πούμε και ευχαριστώ... o tempora o mores.
Κύριοι εκεί στην Κύπρο μην ξεχνάτε τις θυσίες και τα ποτάμια αίματος που χύθηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά σας. Μην ξεπουλάτε και μην διαπραγματεύεστε την ψυχή σας, την εθνική σας ταυτότητα και την κρατική σας υπόσταση...
Ένας βασικός κανόνας της διαπραγματευτικής τακτικής λέει ότι "ποτέ δεν δίνεις πριν να πάρεις". Και φυσικά ποτέ δεν δίνεις και δεν διαπραγματεύεσαι την ιστορία σου και τα σύμβολά σου.
Ραμούς Χαραντινάι (κολλητός του Θάτσι).
Κατηγορήθηκε για 37 εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας - ανάμεσά τους καταδιώξεις αμάχων, δολοφονίες και βιασμούς, τα οποία φέρεται να διέπραξε στα τέλη της δεκαετίας του '90 όντας τότε στρατιωτικός διοικητής του αυτοαποκαλούμενου «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου».
Ήταν υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Κοσόβου που οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου και αθωώθηκε. Η αθώωση του Χαραντινάι οφείλεται «αποκλειστικά και μόνο στο ότι δεν ήρθαν οι μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο». Και πως θα γινόταν άλλωστε αφού συνολικά εννιά μάρτυρες κατηγορίας του Χαραντινάι σκοτώθηκαν...
Άσπιλος, πλέον, επέστρεψε στην Πρίστινα και θα συνεχίσει την πολιτική σταδιοδρομία του.
Γκαφούρ Αντίλι,
Το 2003 συνελήφθη από την Αλβανική αστυνομία ως αρχηγός του Αλβανικού Εθνικού Στρατού (ΑΝΑ), ένας οργανισμός που έχει αναλάβει την ευθύνη σε μια σειρά βίαιων ενεργειών στο Κοσσυφοπέδιο και την ΠΓΔΜ, ιδίως κατά την περίοδο 2000 – 2003.
Σήμερα βρίσκεται ελεύθερος και συνεχίζει να δρα (με πονηρούς σκοπούς) για την "ένωση όπως λέει όλων των αλβανικών εδαφών", από την οποία δεν εξαιρούνται και εδάφη της Ελλάδας. (Τι μας λες ρε Αντίλι, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;)
Με αυτούς τους σφαγείς τι κάνει το Δικαστήριο της Χάγης, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αμερική και η λεγόμενη διεθνής κοινότητα;
Τα στραβά μάτια;
Η προκλητικότητα των Σκοπιανών τελικά δεν έχει όρια, αν κρίνουμε και από την επιστολή Γκρουέφσκι προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. Είναι εμφανές ότι έχουν παραβιάσει την κόκκινη γραμμή των εθνικών μας θεμάτων και κάνουν τα πάντα για να τους κλείσουμε την πόρτα των διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσουν όλα από μηδενική βάση, το οποίο νομίζω θα ήταν προτιμότερο από τα «χαμόγελα» που τους μοιράζουμε μέσω ΥΠΕΞ εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τί εννοώ? Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, οφείλει κατά τη γνώμη μου να αποσύρει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων την ονομασία «Νέα Μακεδονία», που επιπόλαια είχε σπεύσει να προτείνει προκειμένου να ικανοποιήσει τους Αμερικανούς.
Επιπλέον, ας επανεξετάσουμε έστω και τώρα, ως χώρα, την περίπτωση του «εμπάργκο» έναντι των Σκοπίων. Σήμερα οι Σκοπιανοί σχεδόν μας ικετεύουν για νέο εμπάργκο αλλά εμείς... τίποτα! Ανένδοτοι! Τι άλλο πρέπει να κάνουν για να μας εξοργίσουν;
Είχε άδικο ο αείμνηστος Ανδρέας όταν τον Φεβρουάριο του 1994 είχε επιβάλει εμπορικό εμπάργκο κατά των Σκοπίων;
Η απάντηση που αβίαστα βγαίνει από τα χείλη μας είναι όχι αν σκεφτούμε την πίεση που ασκήθηκε στα Σκόπια και τα αποτελέσματα που έφερε.
Οι έλληνες πολιτικοί πρέπει να θυμούνται δηλαδή ότι ... η αλλαγή σημαίας και η αφαίρεση αλυτρωτικών άρθρων του Συντάγματός τους ήταν αποτέλεσμα ενός εμπάργκο ... και όχι προϊόν συζήτησης και διαπραγμάτευσης. Επιπλέον το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα των Σκοπιανών μειώθηκε κατά 50% για να πεισθούν να υποχωρήσουν και να προβούν στις συγκεκριμένες αλλαγές. Τώρα που οι πιέσεις είναι πολύ ασθενέστερες ... οι Σκοπιανοί απλά μας χλευάζουν προκαλώντας το σύνολο –πιστεύω- της ελληνικής κοινωνίας...
Πιο συγκεκριμένα, στον οικονομικό – επενδυτικό τομέα, αν από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχαμε την πυγμή και την «διορατικότητα» να εφαρμόσουμε σκληρή οικονομική διπλωματία στο Σκοπιανό... ίσως τώρα οι όροι της διαπραγμάτευσης να ήταν διαφορετικοί.
Τι εννοώ; μα φυσικά μια κοινή στάση των Ελλήνων επιχειρηματιών –οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα Σκόπια- να "θυσιάσουν" υπέρ της εθνικής μας αξιοπρέπειας τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά τους οφέλη στην γείτονα χώρα - που «πουλάει και τσαμπουκά» τώρα-. Έστω μια κοινή ανακοίνωση ... κάτι που να λέει ότι δεν τα ξεπουλάμε όλα!
Και αν αυτό δεν μπορούσαμε να το καταφέρουμε υπάρχει η παρακάτω εναλλακτική λύση, η οποία, και δίνει μια γενναία σφαλιάρα στους θρασύδειλους γείτονές μας, και φυσικά ενισχύει την ελληνική περιφέρεια. Πιο αναλυτικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν στα Σκόπια από Έλληνες. Αν και τελικά δημιουργήθηκαν 20.000 θέσεις εργασίας στις 300 και πλέον Ελληνικές επιχειρήσεις δεν είναι αρκετά για τους Σκοπιανούς ώστε να δείξουν ότι μας σέβονται. Την ίδια στιγμή η επίσημη ανεργία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας ξεπερνά το 35%.
Εδώ είναι που η ελληνική πολιτεία πρέπει να συμπεριφερθεί γενναία και έξυπνα. Το κόστος διαχείρισης όλων αυτών των ανέργων (επιδόματα κ.λ.π) θα μπορούσε να δοθεί ως επιδότηση στους επιχειρηματίες που επένδυσαν ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ προκειμένου να επιστρέψουν μαζί με τις επενδύσεις τους στην χώρα μας και να ενισχύσουν την ελληνική περιφέρεια που υποβαθμίζεται συνεχώς.
Αποτέλεσμα, περιέρχονται σε δεινή οικονομική κατάσταση τα Σκόπια και αποδυναμώνονται όλες οι επιδιώξεις τους, οπότε με τα φτερά τους κομμένα θα μας παρακαλούσαν για μια θέση στον ήλιο. Και φυσικά η ανεργία στην ελληνική περιφέρεια θα έγραφε πολύ μικρότερα νούμερα με την επιστροφή των Ελληνικών επιχειρήσεων.
Αυτή θα ήταν η καλύτερη απάντηση στην αισχρές απαιτήσεις του ψευτομακεδόνα Γκρουέφσκι και των ομοϊδεατών του απέναντι στην Ελλάδα.
Εν κατακλείδι, η απάντηση του κ. Καραμανλή στην επιστολή του Σλαβοσκοπιανού Γκρουέφσκι θα μπορούσε να περικλείεται στην εξής «λακωνική» παράγραφο:
«κ. Γκρούεφσκι έχετε τρεις εναλλακτικές επιλογές: (1) αν επιμένετε σε όλες αυτές τις γελοιότητες της επιστολής σας τότε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, αν δεν το πράξετε τότε (2) Στην οποιαδήποτε επόμενη πρόκλησή σας σας προειδοποιούμε ότι το εμπάργκο και το casus beli τίθεται σε ισχύ. Αν τελικά θέλετε να αποφύγετε τα πιο πάνω και επιμένετε να λέγεστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπάρχει μία (3η) και τελευταία λύση, σας καλωσορίζουμε στο Ελληνικό Έθνος ως νέα επαρχία της Ελλάδας, έστω και στα πλαίσια μιας συνομοσπονδίας».
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Την κήρυξη ανοικτού πολιτικού και διπλωματικού πολέμου από την ακροδεξιά εθνικιστική ηγεσία των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδας σήμανε η επιστολή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, προς τον Ελληνα ομόλογό του, Κώστα Καραμανλή. Τόσο η ουσία των θεμάτων που έβαλε -αναγνώριση της ύπαρξης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα και χορήγηση διπλής υπηκοότητας!- όσο και η προκλητική γλώσσα με την οποία τα έθεσε, καθιστούν σαφέστατη την επιλογή της κυβέρνησης Γκρούεφσκι να οξύνει στο έπακρο τις σχέσεις με την Ελλάδα και να τις καταστήσει εχθρικές χωρίς προσχήματα - και μάλιστα σε μακροπρόθεσμη βάση. Περιττό να τονισθεί ότι έτσι οι διαπραγματεύσεις για το όνομα τινάζονται οριστικά στον αέρα και η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, οφείλει να αποσύρει πάραυτα από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων την ονομασία «Νέα Μακεδονία», που με ασυγχώρητη επιπολαιότητα είχε σπεύσει να προτείνει με συνεντεύξεις της σε ξένες εφημερίδες προκειμένου να ικανοποιήσει τους Αμερικανούς.
«Στη σημερινή εποχή, όταν γίνεται λόγος για ανθρώπινα πρότυπα, για εγγυήσεις για την ιδιοκτησία και για μειονοτικά δικαιώματα, δεν γίνεται λόγος για το εάν θέλουμε ή όχι να τα επιλύσουμε, αλλά είναι απαραίτητο να τηρούνται ρητώς τα διεθνή πρότυπα», γράφει με εντυπωσιακή θρασύτητα το... «Σλαβοαμερικανάκι» Γκρούεφσκι στην επιστολή του στον Καραμανλή, «κουνώντας του το δάχτυλο» και απαιτώντας άνευ συζητήσεως τη συμμόρφωση του Ελληνα πρωθυπουργού στις απαιτήσεις του, όπως τις διατυπώνει: «Αναγνώριση της μακεδονικής μειονότητας στην Ελληνική Δημοκρατία και άσκηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για την εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα (μακεδονική), καλλιέργεια των πολιτιστικών παραδόσεων και εθίμων μέσω διαφόρων μορφών οργάνωσης, χρήση της μακεδονικής γλώσσας στους τοπικούς θεσμούς στα μέρη της Ελλάδας όπου κατοικεί σημαντικός αριθμός αυτών και άλλες δυνατότητες τις οποίες παραχωρεί κάθε δημοκρατικό κράτος στους πολίτες του οι οποίοι ανήκουν σε εθνοτική κοινότητα διαφορετική από αυτήν που επικρατεί».
Ο Νίκολα Γκρούεφσκι «αναμένει», μάλιστα, από τον Κ. Καραμανλή να «αποκαταστήσει την αδικία» που γίνεται έναντι «μεγάλου αριθμού ανθρώπων» να μην αναγνωρίζει η Αθήνα το δικαίωμα διπλής υπηκοότητας - «μακεδονικής και ελληνικής»!
Δεν παραλείπει, μάλιστα, να επιστήσει την προσοχή του Κ. Καραμανλή στο ότι «η χώρα σας κατέστη μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ» που, όπως αναλύει ο Γκρούεφσκι στον Ελληνα πρωθυπουργό, είναι «θεσμοί όπου δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους κανονισμούς για την εγγύηση της ιδιοκτησίας»! Ορμώμενος δε από αυτήν τη φύση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επισημαίνει αυστηρά στον Καραμανλή ότι «κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1980 υιοθετήθηκαν στην Ελλάδα περισσότεροι νόμοι με τους οποίους κατά κάποιον τρόπο κατασχέθηκαν οι περιουσίες (σ.σ. εννοεί των προσφύγων του Εμφυλίου) και θα συμφωνήσετε ότι τέτοιου είδους νόμοι αντιβαίνουν στα πρότυπα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ»!
Η στάση αυτή της κυβέρνησης των Σκοπίων αποσκοπεί εμφανώς στο να γενικεύσει τη σύγκρουση με την Αθήνα σε όλα τα επίπεδα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ανάγκη να προσφύγει σε φραστικές ακρότητες, πρέπει όμως να απαλλαγεί από κάθε αυταπάτη ως προς τις προοπτικές των σχέσεων των δύο χωρών. Η ΠΓΔΜ θέλει, επιδιώκει, να είναι πλέον χώρα εχθρική προς την Ελλάδα, και η Αθήνα οφείλει να το λάβει αυτό υπόψη της και να διαμορφώσει πολιτική απέναντι στα Σκόπια τέτοια που απαιτείται απέναντι σε μια εχθρική χώρα. Τα μέχρι τώρα φληναφήματα περί «φιλικού κράτους» κ.λπ. δεν έχουν πλέον κανένα νόημα. Η επιμονή σε τέτοιες θέσεις θα συνιστούσε πολιτική αφέλεια, αν όχι ανοησία, τώρα πια...
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ
Καμιά συζήτηση για το όνομα πια
Απολύτως καμιά ουσία δεν έχουν πλέον οι συνομιλίες για το όνομα. Κάποιος... «κλητήρας» του υπουργείου Εξωτερικών ίσως πρέπει να ασχολείται με τον Μάθιου Νίμιτς για να τηρούνται τα προσχήματα, αλλά μόνο μέχρι εκεί. Ο πρωθυπουργός πρέπει να ασχοληθεί ο ίδιος με τον επαναπροσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής εναντίον πλέον των Σκοπίων και να δώσει εντολές στην επικέντρωση της δραστηριότητας του υπουργείου Εξωτερικών στην ενημέρωση των εταίρων και συμμάχων της κυβέρνησης στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ αναφορικά με το πολύχρονο βέτο που θα προβάλλει διαρκώς η Ελλάδα κατά της ένταξης της ΠΓΔΜ σε αυτούς τους Οργανισμούς.
Η νωπή επιστολή Γκρούεφσκι προς Καραμανλή επιχειρεί μια «φυγή προς τα εμπρός», στην πραγματικότητα φυγή προς τα πίσω.
Οι στόχοι της είναι προφανείς: ο απεγκλωβισμός των Σκοπίων από το αυτοκαταστροφικό του αδιέξοδο, η εξαγωγή του επεκτατικού ολοκληρωτικού «μακεδονισμού» στη διεθνή κοινότητα υπό το περίβλημα των διεθνών κανόνων για τα υποτιθέμενα «ανθρώπινα δικαιώματα» στην ελληνική Μακεδονία και ουποτιθέμενος «εκβιασμός» της Ελλάδος σε υποταγή.
Η επιστολή Γκρούεφσκι εντάσσεται σε έναν ευρύτερο προγραμματισμό προκλήσεων σε στενή συνεργασία με ισχυρά ξένα κέντρα τα οποία προωθούν σταθερά την κονιορτοποίηση των Βαλκανίων σε μη βιώσιμα κράτη και τον κατακερματισμό των κοινωνιών σε αντιμαχόμενες ομάδες και σε εθνικές μειονότητες, ακόμη και ανύπαρκτες ή εισαγόμενες, έτσι ώστε να επικυριαρχεί ως «προστάτης» όλων ο Μεγάλος Αδελφός.
Η επιστολή Γκρούεφσκι, που ανακοινώθηκε την 14η Ιουλίου 2008, απεστάλη σε επιλεγμένη ημερομηνία ώστε το έωλο περιεχόμενό της να ολοκληρωθεί και να«επιβεβαιωθεί» με τα ακόλουθα προγραμματισμένα γεγονότα και ιστορικά σύμβολα:
Τα έωλα ζητήματα, που θέτει η επιστολή Γκρούεφσκι, είναι γνωστά και επαναφέρονται στην ελληνική κυβέρνηση περιοδικά από το έτος 1950. ΄Αγνωστα μέχρι σήμερα είναι τα άκρως απόρρητα έγγραφα της Γιουγκοσλαβίας, τα οποία αποκαλύπτουν πώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελιγραδίου και η ομόσπονδη τοπική κυβέρνηση των Σκοπίων χειρίσθηκαν μεταξύ 1950-1967 τα ζητήματα αυτά: φυγόδικοι δοσίλογοι συνεργάτες των Βουλγάρων κατακτητών, φυγάδες αυτονομιστές μετά τη σύγκρουσή τους με τον Δ.Σ.Ε. του Κ.Κ.Ε., πρόσφυγες του Εμφυλίου, φρόνημα αυτών, επαναπατρισμός τους και νόμιμα περιουσιακά δικαιώματά τους ή ανύπαρκτα δικαιώματά τους.
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών προμηθεύθηκε όλα αυτά τα άκρως απόρρητα έγγραφα και ολοκλήρωσε τη συλλογική επιστημονική μελέτη αυτών, η οποία βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της εκτυπώσεως και κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο 2008.
Συνεπώς, είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα τουλάχιστον που γνωρίζουμε ολόκληρη την Αλήθεια σε αντίθεση προς τις μισές αλήθειες και τα αντίστοιχα μισά ψέματα. Παραδίδεται σύντομα στον ελληνικό Λαό, στην επιστήμη διεθνώς και στην διεθνή κοινότητα με εδραιωμένη την πεποίθηση ότι γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος.
Τέλος, ευχαριστούμε εγκάρδια τον γείτονα Πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι διότι, με όλες τις πολιτικές ενέργειές του, επικυρώνει και εδραιώνει διεθνώς όλες τις θέσεις της Ελλάδος όσον αφορά τη χρήση του κλοπιμαίου Ονόματός μας.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Ι. Μέρτζος
Η προκλητικότητα των Σκοπιανών τελικά δεν έχει όρια. Είναι εμφανές ότι κάνουν τα πάντα για να τους κλείσουμε την πόρτα των διαπραγματεύσεων, το οποίο νομίζω θα ήταν προτιμότερο από τα "χαμόγελα" που τους μοιράζουμε μέσω ΥΠΕΞ εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Ας επανεξετάσουμε έστω και τώρα, ως χώρα, την περίπτωση του "εμπάργκο" έναντι των Σκοπίων, (Η Ελλάδα πρέπει να επιβάλει ΒΕΤΟ και ΕΜΠΑΡΓΚΟ στα Σκόπια... και όχι βέτο στο εμπάργκο.) επίσης είναι σκόπιμο και πρέπει να τονιστεί στην Π.Γ.Δ.Μ.-ΒΑΡΔΑΡΙΑ ότι υπάρχουν όρια στις διεθνείς σχέσεις και casus beli (αιτία πολέμου).
Αυτή θα ήταν η καλύτερη απάντηση στην αισχρή επιστολή του ψευτομακεδόνα Γκρουέφσκι και των ομοϊδεατών του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. Και όταν θα αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και εγκαταλείψουν τους αλυτρωτισμούς ας μας τηλεφωνήσουν.
Κατά την αποψή μου, λακωνικά ο κ. Καραμανλής θα μπορούσε να απαντήσει στον Σκοπιανό Γκρουέφσκι ως εξής:
«
Αν τελικά θέλετε να αποφύγετε τα πιο πάνω και επιμένετε να λέγεστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπάρχει μία (3η) και τελευταία λύση, σας καλωσορίζουμε στο Ελληνικό Έθνος ως νέα επαρχία της Ελλάδας, έστω και στα πλαίσια μιας συνομοσπονδίας».
Η επιστολή Γκρουέφσκι έχει ως εξής:
Δευτέρα, 14.07.08
«Αξιότιμε Κύριε Καραμανλή.
Αποστέλλω επιστολή προς Εσάς για δύο εξαιρετικά σημαντικά θέματα, των οποίων η επίλυση είμαι πεπεισμένος θα αποκαταστήσει πολλές ιστορικές αδικίες - αδικίες οι οποίες και σήμερα είναι αισθητές και θα βελτιώσει τη ζωή πολλών ανθρώπων, ενώ, οπωσδήποτε, θα συνδράμει στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” και της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, περί τα τέλη της δεκαετίας του ‘40, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και ολόκληρες οικογένειες, στον ανεμοστρόβιλο του Πολέμου, με το καθεστώς των προσφύγων εγκατέλειψαν τις εστίες τους, τις περιουσίες τους και το κράτος της Ελλάδας, όπου είχαν γεννηθεί.
Ένα τεράστιο μέρος αυτών των ανθρώπων «ως επί το πλείστον εθνικής καταγωγής “Μακεδόνες” που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα» ήρθαν να ζήσουν στην τότε Σοσιαλιστική Ομοσπονδία της Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας και συγκεκριμένα στην περιοχή της σημερινής “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” και παρέμειναν εδώ για πάντα. Σε αυτό πολύ πιθανόν συνέβαλε και το γεγονός ότι ομιλούσαν την ίδια γλώσσα και ένιωθαν ότι ανήκουν σε έναν ίδιο λαό, τον «μακεδονικό» . Ένα μέρος αυτών αναγκαστικά εγκαταστάθηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στην Αμερική, την Αυστραλία και τη Ρωσία, αλλά και αυτοί που μετοίκησαν επίσης, στην πλειοψηφία είναι εθνικής καταγωγής «Μακεδόνες», ομιλούν ίδια γλώσσα με εμάς, νιώθουν ότι ανήκουν στο ίδιο έθνος, το «μακεδονικό», ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών κατέχουν και διπλή υπηκοότητα, «μακεδονική», καθώς και της χώρας όπου διαβιούν.
Δυστυχώς, μετά από δεκαετίες, μετά από την εγκατάλειψη των τόπων γεννήσεως και των κατοικιών τους, ακόμη και αφότου έληξε ο πόλεμος, ήταν αδύνατον γι’ αυτούς - δηλαδή τους απαγορεύθηκε - η επιστροφή στους τόπους γέννησής τους, στις οικογενειακές τους εστίες και στις περιουσίες τους. Αυτό απαγορεύθηκε και στους ίδιους, αλλά και στους απογόνους τους. Από αυτά που γνωρίζω, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, στην Ελλάδα υιοθετήθηκαν περισσότεροι νόμοι με τους οποίους κατά κάποιο τρόπο τους κατασχέθηκαν οι περιουσίες και θα συμφωνήσετε ότι τέτοιου είδους νόμοι αντιβαίνουν στα πρότυπα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, αλλά και στα διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις εγγυήσεις για την ιδιοκτησία. Σήμερα αυτοί οι πολίτες, πλέον υπήκοοι της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», και ενώ έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, είναι εκτεθειμένοι σε πολιτική τριπλής διάκρισης. Πρώτον, δεν δύνανται να λάβουν πίσω τις περιουσίες τους. Δεύτερον, αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες για την είσοδό της στην Ελλάδα και Τρίτον, εφόσον κάποιος θελήσει, δεν δύναται όπως κάθε άλλος άνθρωπος που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους να έχει το δικαίωμα στη διπλή υπηκοότητα: «μακεδονική» και ελληνική, σε συνθήκες που η Ελλάδα παραχωρεί το δικαίωμα της διπλής υπηκοότητας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, η Δημοκρατία και στις δύο χώρες αναπτύσσονταν, ενώ η χώρα Σας κατέστη και μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ - θεσμοί όπου δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους κανονισμούς για την εγγύηση της ιδιοκτησίας αναμένω ότι Εσείς ως Πρωθυπουργός θα λάβετε μέτρα για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας έναντι μεγάλου αριθμού ανθρώπων με δύσκολο πεπρωμένο και πορεία.
Στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» οι πολίτες αυτοί είναι οργανωμένοι σε περισσότερους συλλόγους πολιτών και σε αρκετές συναντήσεις μαζί τους ζήτησαν να απευθυνθώ προς Εσάς, ως Πρωθυπουργό γείτονος χώρας, από την οποία, νιώθουν αυτοί, ότι ασκήθηκε πολιτική διακρίσεων.
Το δεύτερο θέμα για το οποίο θα ήθελα να Σας παρακαλέσω και πιστεύω ότι Εσείς με ικανοποίηση θα συμβάλλετε ώστε να βοηθήσετε, είναι η αναγνώριση της «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελληνική Δημοκρατία και η υλοποίηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για την Παιδεία στη μητρική γλώσσα («μακεδονική»), η καλλιέργεια των πολιτιστικών παραδόσεων και εθίμων μέσω των διαφορετικών μορφών οργάνωσης, χρήση της «μακεδονικής» γλώσσας στους τοπικούς θεσμούς, στα μέρη όπου στην Ελλάδα κατοικεί σημαντικός αριθμός αυτών και άλλες δυνατότητες, τις οποίες παραχωρεί κάθε δημοκρατικό κράτος στους πολίτες της, οι οποίοι ανήκουν σε εθνοτική κοινότητα, διαφορετική από αυτή που επικρατεί.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Εγώ πιστεύω ότι Εσείς θα εξετάσετε με καλή βούληση αυτά τα ζητήματα και ευελπιστώ ότι σε μια λογική χρονική περίοδο θα προτείνετε λύση γι’ αυτά τα καυτά προβλήματα. Εγώ και οι θεσμοί της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» είμαστε στη διάθεσή σας για οποιουδήποτε είδους επικοινωνία επ’ αυτού του ζητήματος, επιπρόσθετες πληροφορίες, ενώ είναι εφικτή και συνάντηση ομάδων ειδικών από τις δύο χώρες, οι οποίες πιστεύω ότι σε μία σύντομη, κάποιων μηνών, περίοδο θα επιβεβαιώσουν όλα τα δεδομένα και τις λεπτομέρειες, με τις οποίες θα ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα, τα οποία σίγουρα θα συμβάλλουν στη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας.
Όλοι γνωρίζουμε ότι για την επίλυση αυτών των προβλημάτων είναι αναγκαία πρωτίστως η πολιτική βούληση, την οποία πιστεύω ότι εσείς, ως δημοκρατικό κράτος και χώρα-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, θα έχετε. Ειδάλλως, στη σημερινή εποχή, όταν γίνεται λόγος για ανθρώπινα πρότυπα, για εγγυήσεις για την ιδιοκτησία και για μειονοτικά δικαιώματα, δεν γίνεται λόγος για το εάν θέλουμε ή όχι να τα επιλύσουμε, αλλά είναι απαραίτητο να τηρούνται ρητώς τα διεθνή πρότυπα.
Κύριε Πρωθυπουργέ, εγώ και Εσείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε την Ιστορία και το παρελθόν, αλλά με καλή βούληση μπορούμε να αποκαταστήσουμε πολλές αδικίες του παρελθόντος, ενώ σίγουρα μπορούμε να συνδράμουμε στη διαμόρφωση πολύ καλύτερου μέλλοντος για τους πολίτες μας, εφόσον προσεγγίσουμε αντικειμενικά και ψύχραιμα τα πραγματικά προβλήματα.
Ελπίζοντας σε θετική απάντησή Σας σύντομα,
Νίκολα Γκρούεβσκι».